Welkom op de website van lichting 61-3 van de 11de Marechaussee Compagnie

Koninklijke Marechaussee.
 

 


We kwamen in dienst op 14 juni 1961

We zwaaiden af op 5 april 1963 na 22 maanden dienstplicht
 

 

De voorgrond van links naar rechts:        Nick van Rooijen † ; Jeu Beckers; Mart Florie; Hans Roelofs;

Arend Luyrink; Jos van den Hoven.

De achtergrond:                                    Henk Dales † ; Ben Jager; John Koldenhof; Jan Oonk; Adri Coerman; Jac Linsen;

Hans Hesemans; Han Vertogen † ; Lammert ten Holten; Gerrit Ezendam.

Niet op de foto:                                     Henk Silfhout; Theo Heukels; Ton Groothedde † ; Rokus de Jong; Bert Schetters .

 

Wie zijn wij

We zijn een groep mensen die, als dienstplichtige militairen, hun dienstplicht vervuld hebben bij de Koninklijke Marechaussee.

Op 14 juni 1961 werden we opgeroepen om ons te melden op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn, om onder de krijgstucht te worden geplaatst.

Na een algemene militaire basisopleiding van 2 maanden en een Marechausseeopleiding van ca 4 maanden werden we ingedeeld bij de parate troepen.
De groep Marechaussees, waarvoor deze website is gemaakt, moest zich melden bij de 11de Marechaussee compagnie, afgekort 11 Marcie, op de Oranjekazerne in Schaarsbergen.

11 Marcie, later 11 Maresk, was een onderdeel van de 1ste Divisie 7 december.

 

Het embleem van de 1ste Divisie 7 december

 

Wat is het doel

We willen de vriendschap, die al dateert van het einde van de diensttijd, in stand houden.

Inmiddels hebben we diverse keren een reünie georganiseerd. De laatste werd gehouden op 21 juni 2011 op het LOKKMar in Apeldoorn.

Sinds  een aantal jaren zijn ook onze partners, voor zover we die hebben, aanwezig bij de reünies en ze spelen daarbij een steeds nadrukkelijker rol. De dames kennen elkaar dan ook door en door. Ze beleven net zo veel plezier aan de reünies als wij.

De foto’s van die dag willen we graag voor iedereen, maar vooral voor leden van de groep, toegankelijk maken. De foto’s uit de actieve diensttijd en de foto’s van vorige reünies mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Misschien doen we hiermee ook marechaussees van 61-3, die naar Nunspeet of Harderwijk zijn gegaan, een plezier, alsmede marechaussees van andere lichtingen, die gelijktijdig met ons in Schaarsbergen gelegerd zijn geweest.

 

We wensen u veel kijk- en leesplezier

 

Klik hier om naar boven terug te keren